DSC_5100

 

Communie- of lentefeestfoto’s op spontane wijze?
Ja hoor. Dat kan.

Je hoeft je kind niet geforceerd voor een graffitimuur te zetten. Of geposeerd in een studio te laten kijken naar de lens.

Ik heb het echt al meegemaakt hoor. Ouders die roepen op hun kind dat hij of zij NU moet lachen. En beginnen dreigen met straf als ze het niet doen. Jammer, toch?

Het is toch het feest van het kind?

Bij mij komt het kind op de eerste plaats. Laat hem of haar kiezen wat ze het liefst van al willen doen. Soms is dat in een dierenpark naar de beestjes kijken. Of gewoon wat voetballen in de tuin. Of met hun knuffel naar hun favoriete plekje rond het huis.

Alles kan. Als je kind zich maar het beste op zijn/haar gemak voelt.

Remke_185-5846

Enkele fans van me weten wat een Day in The Life inhoudt. En wanneer het dan tijd is om communiefoto’s te laten maken, vragen ze me ook ineens om er een day in the life shoot aan te koppelen.

Slim gezien hé.

Ze willen al veel langer een day in the life shoot, maar het kwam er nooit van om de afspraak te maken. Dus wanneer ze me dan toch willen laten komen voor die ene zoon of dochter, vragen ze of ik nog wat langer kan blijven. En zo ook de andere kinderen mee in beeld betrekken.
2 vliegen in 1 klap. En bespaart hen ook geld om me geen 2 keer te laten komen.

Kyan_004_08692

Hoe gaat zo’n spontane shoot in zijn werk?

Wel, eerst hebben we een gesprek over je verwachtingen. En we spreken een moment en een plek af. Dat kan bij je thuis zijn, of ergens op locatie. Bij een combinatie met day in the life blijf ik meestal minstens 2 uur.
Of we nu eerst de day in the life doen, of de communieshoot, maakt mij niet uit. Maar ik zou het wel superleuk vinden als ik erbij ben wanneer je kind in zijn/haar mooie kleertjes aandoet. Je ziet ze écht glunderen.
En daarna mag je kind al de dingen/plekjes laten zien aan mij die hij/zij het mooiste vindt. Ik merk het wanneer je kind zich op zijn/haar gemak voelt. Dan begin ik te observeren. En de momenten te registreren. Het gebeurt allemaal heel spontaan dus. No stress.

Wil je graag een voorbeeld zien van communie in combinatie met DITL? Klik hier.

Foto's Kyan