Hoe neem ik spontane foto's van mijn kind?

Heb je thuis een spiegelreflex- of systeemcamera liggen in de kast? En ligt die nu stof te vergaren? Heb je die camera ooit gekocht toen je een kind kreeg, met het gedacht ‘nu gaan we mooie foto’s maken’?

Wordt de camera wel bovengehaald op de belangrijke feestmomenten?

Is dit herkenbaar?

Maar wat met de momenten dat je je zoon heerlijk ziet spelen met lego. Of je dochter voor de zoveelste keer op de trampoline gaat springen. Of gewoonweg wanneer je kinderen gaan fietsen.

Al deze eerste keren heb je waarschijnlijk al op foto. Maar vanaf de activiteit een vanzelfsprekendheid wordt, vergeet je de foto’s te maken. Of neem je die met je smartphone, en doe je niets meer met die digitale beelden.

Over enkele jaren heb je spijt dat je deze foto’s niet hebt. Want dan is er geen lego en trampoline meer. En dan is ook de onbevangenheid van je kind weg.

Ik wil je graag leren om foto’s te nemen van de juiste momenten.

Ik wil je helpen een juiste compositie te maken waardoor het beeld nog meer spreekt.

Ik wil je leren om anders te kijken.

Hoe tof zou het zijn om je eigen kunstwerk aan je muur te kunnen hangen?

Britt in actie tijdens de workshop

Wat leer je juist?

 • Ik leer je juist genoeg technische dingen van de camera, waardoor je je weg wat meer vindt, maar niet verdwaalt. Termen als sluitertijd, diafragma en ISO zullen verhelderend duidelijk worden.
 • Ik leer je een juiste compositie maken. Wat mag er wel mee in beeld, wat net niet. We zorgen dat het beeld goed is zodat je geen photoshop moet gebruiken om dingen weg te werken.
 • Ik leer je met beweging werken. Hoe kan je fietsende of schommelende foto’s spannend maken.
 • Ik leer je kijken en beslissen waar je moet gaan staan om de beste foto te maken.
 • Ik leer je naar het licht kijken.

Concreet:

 • De workshop bestaat uit 3 delen. 
  • DEEL 1: Zo 12 maart van 10u-12u: Ik geef je alle kennis die je nodig hebt om zelf aan de slag te kunnen. 
  • DEEL 2: Zo 19 maart van 10u-12u: We gaan een voormiddag op uitstap naar een speeltuin of park. Je brengt je gezin mee, en zo kan je foto’s nemen van je kinderen terwijl ze spelen. Ik ben aanwezig om je verder te helpen, en je extra opdrachtjes te geven.
  • DEEL 3: Zo 26 maart van 10u-12u: We bespreken de foto’s die je gemaakt hebt, en ik zet je verder op weg met alle vragen die je nog hebt. Je leert ook van elkaars foto’s en vragen. Dus zeker waardevol.
 • Je krijgt de kennis nog mee in een online videoreeks, zodat je steeds kan terugkijken.
 • De 3 delen voor 150€

Benieuwd? Bekijk dan al even deze Intro

De lessenreeks is ook online te volgen. Geef me even een seintje.

54798485_10217754089465906_8970417730343665664_o

Emma in actie tijdens de workshop

Inschrijven

Wat vonden de vorige deelnemers van de workshop?

Deze foto’s hebben de deelnemers gemaakt tijdens deel 2

Ik vond je workshop fantastisch opgebouwd, niet te veel overbodigs als opbouw maar meteen to the point en alles wat je écht moet weten.

Zonde dat ik zo lang heb gewacht met me te verdiepen in alle knopjes op mijn fototoestel, ik had PRACHTIGE babyfoto’s kunnen maken een aantal jaren geleden… Maar dat ga ik nu ruimschoots inhalen met mijn kleuters op de foto te zetten! 😉 Op amper twee halve dagen heb ik het gevoel van erg kwalitatieve en bijna professionele foto’s te kunnen nemen. Mijn fototoestel is ondertussen verhuisd van de berging naar de leefruimte en krijgt nu alle aandacht dat het verdient. De dag na de twee workshop heb ik het ook meteen al meegenomen naar een verjaardagsfeest en de jarige nadien meteen kunnen verrassen met prachtige foto’s van een leuk feest.

Bedankt Sara, hier ga ik de rest van mijn leven prachtige herinneringen mee kunnen vastleggen.

Er was een heel aangename relaxte sfeer. Hierdoor leer je al vanzelf 😉 De theorie ging niet te ver, net genoeg. De combinatie met een praktijksessie was ideaal.

Ik vond het een zeer aangename workshop met begrijpbare uitleg. Ik ben echt niet technisch aangelegd en Sara is erin geslaagd om me toch voldoende bij te brengen om mooiere foto’s te trekken van mijn kinderen. Dat wou ik al zo lang en eindelijk heb ik uitleg en tips gekregen waar ik echt iets aan heb. Ik neem mijn reflexcamera ook terug veel meer mee als we weg gaan. Heel fijn om ongedwongen te kunnen oefenen en vragen te stellen.

ik vond het een super fijne en interessante workshop. Ik heb veel bijgeleerd en vond het vooral tof om het dan ook in de praktijk om te zetten terwijl je aanwezig was om bij te sturen en tips te geven. Tof om opdrachten te krijgen zoals de panning.


Oproep voor een Day in the life

Wat is een day in the life shoot?

Ik neem geen beelden in een studio maar leg echte momenten vast. Beelden met diepgang. “Day In a Life” is een begrip dat de lading helemaal dekt. Ben jij al vertrouwd met deze manier van familiefotografie? Hier komt het op neer. Ik glip in je gezin als toeschouwer. Als anonieme schaduw leg ik met mijn camera dat vast wat jou het meest lief is: jouw gezin. Zoals het is. Terwijl iedereen doet wat hij doet. Papa overloopt de leerstof met de dochter terwijl mama de voetbaltas van de zoon klaarmaakt? Nadien met zijn allen fijn supporteren langs het veld? Ja, dat is het mooist. Authentieke beelden van echte momenten. En iedereen doet mee. 

Voorwaarden:

 • Je bent akkoord dat de beelden op de website en in opleidingen worden gebruikt
 • Een halve day in the life sessie omvat:
  •  ik ben 3 à 4 uur aanwezig bij je gezin
  • ongeveer 40 foto’s verwerkt in een slideshow.
  • De beste 40 beelden in lage resolutie.
  • mogelijkheid tot aankopen hoge resolutie digitale beelden of andere fotoproducten.

Media

In oktober van 2017 kwam Jelle Cleymans van ATV me interviewen over Spontane fotografie.

En in september van 2016 haalde ik samen met Kizi een dubbele pagina van Gazet Van Antwerpen.


Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van nieuwigheden, promoties en recente blogberichten, schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief.


Ludovica's Feestmoment

Het eindejaar komt eraan. Iedereen is druk bezig met het voorbereiden van de feestelijkheden. Maar denkt er dan ook iemand aan een fotograaf?

Misschien maak je zelf wel graag de kiekjes. Maar op de foto’s ben je nergens te zien.

Vraag dan aan mij om je feest te vereeuwigen. En geniet zelf ten volle!

Hoe ga ik te werk?

Wanneer we datum, uur en locatie hebben afgesproken, plan ik de shoot voor je in. Ik stel je via mail enkele vragen: Wat is de context van het feest? Wat wil je met de foto’s doen? Wie en wat wil je vooral in beeld? …
Ik zal altijd wel iets vroeger aankomen om de locatie een beetje te verkennen, en zodat jullie me nog dingen kunnen vragen of meedelen. Ik werk me een beetje in. Eerst is er nog wat onwennigheid met een fotografe in de buurt, maar na een tijdje merken jullie me niet meer op. Dan komen de echt spontane momenten naar boven.
Als ik thuiskom selecteer en bewerk ik de foto’s, en zo krijgen jullie je dierbare momenten een tijdje erna in je digitale brievenbus.

 

Mini Party

 • 1u aanwezig op locatie
 • 40 digitaal aangeleverde foto’s
 • 199€ *

Small Party

 • 2u aanwezig op locatie
 • 80 digitaal aangeleverde foto’s
 • 299€ *

Big Party

 • 4u aanwezig op locatie
 • 160 digitaal aangeleverde foto’s
 • 499€ *

 

*Incl Btw, Excl reisvergoeding


Fotogallerij

Beleef hier je dag terug! Duid je favorieten aan, en geef me een seintje. Je ontvangt de hoge resolutie foto’s spoedig.


Over Ludovica

Over Sara

Ik ben Sara Ludovica Antonia Smeekens. Zoals je merkt, koos ik mijn tweede naam als mijn bedrijfsnaam. Dat is de naam van mijn meter, van mijn bezieler. Maar daarover later meer.

Mijn passie? Dat is fotografie. Iets wat ik gaandeweg ontdekte. Eerst bewandelde ik inderdaad een heel ander professioneel pad. Na mijn studies ICT werkte ik 14 jaren als database-ontwikkelaar. Maar mijn creatief ei kon ik daar niet kwijt. Hoogtijd om het roer om te gooien.

Na een hele reeks workshops, opleidingen, een project 365 (klik hier voor meer info) en zelfstudie wist ik perfect welke richting ik uit wou. Fotografie dus… Met een diploma Reportagefotografie op zak, vond ik mijn weg.

Binnen fotografie is straatfotografie mijn eerste passie. Dat is het leven zoals het echt is. In 2015 had ik een expo met mijn werken van Parijs, Berlijn en Praag. (Klik hier om meer te zien daarvan.) Terwijl ik de steden doorkruiste met mijn camera, begon ik meer en meer te beseffen dat ik ook dit soort ongecontroleerde foto’s wilde maken van mensen. Thuis, in hun bedrijf, op een feest… 

Naast fotografe, ben ik ook mama. Een zeer trotse mama zelfs van 2 zoontjes. Met hen maak ik de leukste dingen mee. En als fotografe kan ik al die mooie momenten ontdekken en vastleggen. Om later opnieuw te beleven.

Over Ludovica

In 2015 heb ik mijn bedrijf Ludovica opgericht.

Met Ludovica heb ik mij gespecialiseerd in spontane fotografie. Ik hoor je al denken… Spontane wat? Spontane fotografie dus. Niks poseren. Niks doen alsof. Gewoon echte beelden.

Als je voor mij kiest, kies je niet de perfectie van personen, gezinnen of bedrijven, maar voor de echtheid ervan. Bij mijn fotografie volg ik mijn klanten een aantal uren, een halve dag of zelfs een ganse dag. Op die manier kan elk moment, verhaal of plek authentiek in beeld worden gebracht. Zonder te poseren. Want geef toe, hoe zalig is het om meteen terug te beleven wat je ziet. Daar gaat het over. Mijn klanten beleven zelfs nog jaren later hun foto’s in plaats van ze alleen maar te bekijken.

Maar vanwaar komt die naam Ludovica? Wel, ik heet Sara Ludovica Antonia Smeekens. Mijn tweede naam heb ik geërfd van mijn meter, tante Louisa. Zij is de zus van mijn moeder. Een vrouw die ik bewonder om wie ze was. Zorgzaam, nieuwsgierig en met twee voeten in het leven. Best wel een voorbeeld voor mij. Ze was niet bang om nieuwe dingen te proberen en net dat heb ik ook gedaan met ‘mijn’ Ludovica.


Home

– waar bekijken overgaat in beleven –

Ludovica's Moment

Wil je de totale sfeer van een speciale gelegenheid in beeld laten brengen? Kies dan voor Ludovica’s Moment.

Ludovica's Verhaal

Wil je een persoonlijkheid of situatie van een persoon of personen een verhaal laten vertellen? Kies dan voor Ludovica’s verhaal.

Ludovica's Plek

Wil je een (werk-)plek in beeld brengen en laten beleven? Kies dan voor Ludovica’s Plek.


Contact

  Ik ben akkoord met je privacyverklaring

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]